Gedroogd fruit

Bij Top Noten hebben we niet alleen een ruim aanbod als het gaat om de lekkerste noten, ook voor gedroogd fruit kan je uitstekend bij ons terecht. Gedroogd fruit is bij uitstek geschikt als verantwoord tussendoortje en kan op elk moment van de dag genuttigd worden. We hebben een uitgebreide selectie aan gedroogd fruit in ons assortiment, wat betekent dat er voor iedereen iets te vinden is van zijn of haar gading.

Wat is gedroogd fruit?

Wie kiest voor gedroogd fruit, kiest fruit waarbij het vocht is verdampt. Die levert fruit op dat een veel hogere concentratie voedingswaarden heeft. Door het droogproces krimpt de vrucht, waardoor je beschikt over een bijzonder klein energiebommetje. Dit fruit komt in allerlei vormen en smaken, maar stuk voor stuk delen ze de hoge concentratie voedingswaarden. Bekende vormen van gedroogd fruit zijn rozijnen, pruimen, vijgen, abrikozen en dadels. En omdat gedroogd fruit veel langer bewaard kan worden dan gewoon fruit, is het bij uitstek geschikt om mee te nemen op reis. Wie heeft immers niet tijdens een lange autorit een bruine banaan uit een tas gevist? Met gedroogd fruit heb je dat probleem niet.

Hoe voedzaam is gedroogd fruit?

Zoals gezegd zorgt het droogproces ervoor dat het vocht uit de vrucht wordt verdampt, wat dus weer betekent dat de vrucht krimpt. Deze gedroogde vrucht bevat min of meer dezelfde voedingsstoffen als het oorspronkelijke stuk fruit, maar omdat hij veel kleiner is, zijn deze stoffen een stuk geconcentreerder. Per gram bevat gedroogd fruit ongeveer 3,5 zoveel vezels, vitaminen en mineralen als vers fruit. Wel moet gemeld worden dat het droogproces de vitamine C bijna volledig verwijdert uit de vrucht. De overgebleven vezels zijn echter bijzonder voedzaam en gelden dan ook als een zeer verantwoord tussendoortje.

Gedroogd fruit voor tijdens het sporten

Iedereen die wel eens een georganiseerde lange fietstocht heeft gereden, zal weten dat bij de ravitaillering vaak een ruime selectie gedroogd fruit ligt. Dankzij de geconcentreerde vezels en vitaminen zijn gedroogde vruchten namelijk perfect geschikt om te dienen als voeding voor tijdens het sporten. En omdat ze zo klein zijn, kunnen ze gemakkelijk meegenomen worden in een achterzak, of een klein tasje. Dit maakt deze vorm van fruit zeer geschikt voor sporters en het is dan ook niet gek dat je atleten regelmatig gebruik ziet maken van gedroogde vruchten om ervoor te zorgen dat ze weer even vooruit kunnen.

Gedroogd fruit kopen? Top Noten heeft een ruim aanbod

Wie gedroogd fruit wil kopen, kan bij Top Noten zijn hart ophalen. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan gedroogde vruchten, zodat iedereen wel iets van zijn of haar gading zal kunnen vinden. Of het nou gaat om gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen of gedroogde banaan, wij hebben het allemaal. En wie zoekt naar de bekende rozijnen, bosbessen, moerbei-bessen of cranberries zal bij ons ook een zeer ruim aanbod vinden. En wie graag een wat exotischer vrucht probeert, kan bij Top Noten kiezen uit gedroogde ananas, gedroogde papaya en gedroogde mango. Dankzij dit ruime aanbod weet je altijd zeker dat je iets gaat vinden waar je blij van wordt.

Vragen? Neem contact met ons op

Gedroogd fruit bestellen verloopt snel en eenvoudig bij Top Noten. Wij verwerken de bestelling direct en verpakken het fruit goed, zodat je straks optimaal kan genieten van al het goede dat deze gedroogde vruchten te bieden hebben. En heb je vragen over het fruit, zuidvruchten of over onze noten? Dan ben je van harte welkom om ze bij ons te stellen. Wij staan je graag te woord, zodat je straks precies weet wat je in huis haalt.

Gedroogd fruit kopen doe je bij Top Noten.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.