Chiazaad

Ben je opzoek naar een superfood die gemakkelijk in je dieet te verwerken is? Chiazaad past door de neutrale smaak en verschillende structuren perfect bij allerlei maaltijden. Bij TopNoten kun je biologisch en niet-biologisch chiazaad kopen voor jouw heerlijke gerechten. Zo ben je goed bezig én kun je heerlijk genieten van jouw superfood.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is het zaad van de Chia plant. Het zijn heel kleine, ovale zaadjes met een diameter van 1 millimeter. Ze variëren in de kleuren bruin, grijs-zwart en wit. De kleine zaadjes zijn gespikkeld. In eerste instantie werd chiazaad vooral gebruikt als voedsel voor vogels, maar het bleek ook goed te zijn voor mensen. Tegenwoordig wordt chiazaad als superfood bestempeld, iets wat bij sommige mensen in de wereld allang bekend was.

Wat is de oorsprong van chiazaad?

De Chia plant waar het chia zaad uit groeit van oorsprong in Zuid- en Centraal-Mexico & Guatemala. De Azteken teelden deze planten om ze te gebruiken om belasting mee te betalen. Daarnaast werd het chia zaad gebruikt om plantaardige olie te maken of om lekker op te knabbelen. Een oud plantje dus dat al eeuwen door mensen genuttigd wordt.

Wat kun je met chiazaad?

Chiazaad is heel gemakkelijk toe te voegen als knapperige garnering in salades, yoghurt of kwark. Je hoeft het zaad niet op te bakken, maar je eet ze juist rauw. Je strooit ze dus zonder moeite over je eten heen. Daarnaast kun je het chia zaad ook laten weken in water, waardoor het zachter wordt en een gelei-achtige structuur krijgt. Zo kun je het goed toepassen bij je toetje of in een fruitsapje. Sowieso kun je chiazaad gemakkelijk toevoegen aan je smoothies, zodat deze nog meer vult. Je kunt het ook vermalen om als een soort meel toe te voegen aan je baksels of het hele chia zaad toevoegen aan je cakebeslag, zodat je extra bite hebt in je cake. Chiazaad is dus een heel veelzijdig product, waardoor je er sowieso goed gebruik van kunt maken.

Je chiazaad kopen doe je bij TopNoten

Waarom is chiazaad een superfood?

Chiazaad begon dus als manier van belasting betalen en werd vervolgens gebruikt om vogels te voeren. Toen bleek dat het ook veilig gegeten kon worden door mensen, kwam het steeds meer in opmars. Pas toen bekend werd dat chiazaad een superfood is, werd het echt bekend onder het grotere publiek. Toch is het opmerkelijk dat zo’n klein zaadje een superfood kan zijn. Dit komt doordat het voor een klein zaadje, toch veel proteïne, vezels en vetten in zich heeft. Er zit dus veel pit in dit kleine zaadje die ook nog eens gemakkelijk te verwerken is in allerlei recepten en dankzij de verschillende structuren naar smaak aan te passen zijn. Houd je meer van een pudding substantie? Dan hoef je alleen maar de zaden te laten weken in water. Wil je juist bite, dan kun je ze eten zoals ze binnenkomen. Dankzij de veelzijdigheid van het kleine chia zaad, is het dus een ware superfood die ervoor zorgt dat jij de goede kant opgaat met je voeding.

Koop jouw superfood bij TopNoten

Wil je chiazaad bestellen? Dan ben je bij TopNoten aan het juiste adres. Niet alleen hebben wij biologisch chiazaad in ons assortiment, we kunnen je ook voorzien van grote hoeveelheden chiazaad tegen een voordelige prijs. Hoe meer je koopt, hoe goedkoper het wordt. Zo wordt chiazaad kopen wel heel voordelig voor je portemonnee en je gezondheid. Daarnaast krijg je binnen drie werkdagen na je chiazaad bestellen jouw nieuwe superfood binnen. Wil je nog meer superfoods dan alleen chiazaad kopen? Ook daarvoor kun je bij TopNoten terecht, dankzij ons ruime aanbod superfoods en noten. Bestel je voor meer dan €40,-? Dan is jouw verzending in Nederland ook nog eens gratis. Zo heb je voordelig jouw superfood chiazaad in huis!

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.