Papaya

Op zoek naar een verantwoord tussendoortje, maar wil je eens wat anders dan de gebaande paden? Een tussendoortje dat je niet direct overal vindt, maar die wel een heerlijke, eigen smaak heeft? Probeer dan eens onze gedroogde papaya. Deze gedroogde vrucht geldt als een heerlijke snack, maar kan ook heel goed in allerlei salades of in het ontbijt verwerkt worden.

De gedroogde papaya is een exotische vrucht

De papaya is afkomstig uit Midden-Amerika, Azië en Afrika en geldt als een heerlijke, exotische vrucht. De vrucht zelf is vrij groot en kan wel tot zes kilogram zwaar worden. De smaak is zoet, zoals je van exotische vruchten als deze mag verwachten en de textuur doet denken aan die van een meloen. Gedroogde papaya is een variant waar het vocht uit gehaald wordt, waarmee de vrucht aanzienlijk krimpt, maar nog altijd dezelfde smaak behoudt en over een zeer geconcentreerde hoeveelheid vitaminen en mineralen beschikt. Is een papaya gedroogd, dan krijg je een knapperig tussendoortje, dat dankzij de toegankelijke smaak voor veel doeleinden gebruikt kan worden.

Gedroogde papaya is een tropische vrucht en een lekker tussendoortje.

Een gedroogde papaya ongezoet bevat veel voedingsstoffen

Wie een gedroogde papaya ongezoet eet, proeft nog altijd die oorspronkelijke smaak van deze vrucht. De gedroogde papaya bevat flink wat vezels, vitaminen en mineralen. Vitamine A, C en E zijn allemaal terug te vinden in deze snack, terwijl de vezels en koolhydraten kunnen zorgen voor de nodige energie. Daarom is de gedroogde papaya gezond en zo’n geschikte vrucht om bij het ontbijt te nuttigen; het is een prima start van de dag dankzij de voedingsstoffen die erin zitten. Ook bij het sporten kan een papaya gedroogd zorgen voor dat extra beetje energie, zodat je er weer even tegenaan kan.

Gedroogde papaya in allerlei gerechten

Omdat gedroogde papaya zelfs ongezoet zo heerlijk smaakt, kan het in vele verschillende gerechten gebruikt worden. Een van de meest populaire manieren om deze snack te gebruiken, is door ze toe te voegen aan een bakje yoghurt of kwark. Dit geeft het ontbijt net even wat extra’s, zodat je een goed begin van de dag hebt. Een andere toepassing die vaak gebruikt wordt, is het toevoegen van de gedroogde papaya aan een salade. De salade krijgt hiermee een friszoete smaak, die absoluut niet zal misstaan bij menig gerecht. En zoek je gewoon naar een verantwoorde snack, die je kan eten in plaats van borrelnootjes of chips? Dan is de gedroogde papaya ook bijzonder goed geschikt. Op zichzelf, of als onderdeel van een biologische fruitmix, het kan allemaal.

Gedroogde papaya kopen? Top Noten zorgt ervoor

Ben je overtuigd? Gedroogde papaya kopen gaat bij Top Noten bijzonder snel en eenvoudig; zodra jij je bestelling plaatst, zorgen wij dat de papaya zo goed mogelijk verpakt wordt en gaat het met de bezorger mee. Op die manier krijg je de vruchten zo vers mogelijk thuisbezorgd en kan je optimaal genieten van de heerlijke smaak die ze met zich meebrengen. En wil je ze bewaren, dan kan dat prima. Gebruik hiervoor een afgesloten, droge en donkere plek. Dan blijven ze op hun best en kan je ze een tijdlang lekker knapperig houden en dus blijven gebruiken als snack, of als toevoeging aan verschillende gerechten.

Vragen, contact en advies

Heb je vragen over de gedroogde papaya, of wil je meer weten over de voedingswaarde? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag verder en geven je antwoord op de vragen waar je mee zit. En wil je weten welke vormen van gedroogd fruit we nog meer aanbieden? Neem dan eens een kijkje bij onze zuidvruchten, gedroogde banaan, fruitmixen, moerbei-bessen of gedroogde ananas. Er is altijd een ruime keus, zodat je zeker iets zal vinden waar je blij van wordt.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.