Bewaaradvies

Noten zijn een voedzame en lekkere toevoeging aan ons dagelijks dieet, vol met gezonde vetten, eiwitten en andere voedingsstoffen. Toch is het zo dat alleen als je noten op de juiste manier bewaard, je er alles uit kunt halen. Hieronder delen we bewaartips voor onze producten, van ongebrande noten tot gedroogd fruit, om te garanderen dat ze zo lang mogelijk vers blijven.

Ons assortiment

Ongebrande noten

Ongebrande noten zoals amandelen, cashewnoten, en pecannoten kunnen bij kamertemperatuur ongeveer een half jaar bewaard worden, mits ze luchtdicht en op een donkere, koele plaats worden opgeslagen. Deze bewaarmethode minimaliseert het risico op ranzig worden, wat gebeurt wanneer de natuurlijke oliën in noten beginnen te oxideren.

Gebrande noten

Gebrande noten hebben door het roosterproces een iets kortere houdbaarheid. Dit komt doordat ze blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, wat de kans op oxidatie vergroot. Wij verpakken onze gebrande producten niet luchtdicht. Bewaar deze noten luchtdicht en op een koele, donkere plek waardoor ze ten minste 12 weken hun versheid behouden.

Gedroogd fruit en zuidvruchten

Voor gedroogd fruit en zuidvruchten geldt dat deze het beste koel, droog, en luchtdicht bewaard kunnen worden om hun versheid te behouden.

Producten met chocolade

Onze chocoladeproducten bewaar je best op een koele en donkere plaats, weg van warmte en zonlicht, om smelten te voorkomen.

Tips om noten vers te houden

  • Weckpot: Eenmaal geopend, kun je noten overzetten in een weckpot. Dit beschermt ze niet alleen tegen vocht en lucht, maar staat ook leuk in je keuken.
  • Koelkast: Noten kunnen ook in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat ze in een afgesloten bak of zak zitten om lucht en vocht buiten te houden, en plaats ze niet naast voedingsmiddelen met een sterke geur.
  • Vriezer: Voor langdurige opslag is de vriezer een uitstekende optie. Verpak de noten luchtdicht om vriesbrand te voorkomen.
Let op: Mochten producten worden bewaard in een eigen verpakking, dan geven wij geen garantie op kwaliteit en houdbaarheid van de producten.

Top Noten voor jouw verse noten

Bij Top Noten zorgen we ervoor dat je altijd lang van verse noten kunt genieten. Onze noten worden dagelijks vers gebrand, gekoeld, en in papieren zakjes verpakt. Wanneer je ze luchtdicht verpakt, bijvoorbeeld in een afgesloten bakje, garandeert je verse en knapperige noten voor een lange periode.