Abrikozen

Gedroogd fruit komt in allerlei verschillende variaties, maar de gedroogde abrikozen behoren toch wel tot de populairste varianten. Deze heerlijke vruchten geven je een energieboost en gelden als bijzonder verantwoorde tussendoortjes. Bij Top Noten hebben we deze heerlijke vruchten ruim op voorraad, zodat je bij ons altijd terecht kunt voor een fijn tussendoortje, dat je ook nog eens de nodige energie geeft.

Gedroogde abrikozen worden al honderden jaren genuttigd

Omdat gedroogde abrikozen bijzonder lang goed blijven, werden ze al gebruikt door kooplui die lange afstanden moesten afleggen op de Zijderoute. Gedroogde abrikozen konden meegenomen worden als proviand en bleven bijzonder lang goed, waardoor het de perfecte voedingsmiddelen waren voor lange reizen. De lange geschiedenis van gedroogde abrikozen is niet zo gek; deze vruchten staan bekend om hun voedingswaarde en geven flink wat energie voor als dat nodig is.

Gedroogde abrikozen als verantwoord tussendoortje

Gedroogde abrikozen kopen betekent dat je jezelf verzekert van een tussendoortje dat boordevol vitamines en mineralen zit. Daar komt nog eens bij dat abrikozen ook bijzonder veel vezels bevatten; per 100 gram bevatten deze vruchten 14 gram vezels. Verder vind je de vitamines A, B1, B3 en E terug in de gedroogde abrikozen en die hebben allemaal hun eigen belangrijke functies, die bijdragen aan een verantwoorde voeding. De energie die je van gedroogde abrikozen krijgt, heeft veel sporters er ook toe bewogen om ze te gebruiken tijdens hun activiteiten. Wie bijvoorbeeld een lange fietstocht maakt en even een boost nodig heeft, kan met gedroogde abrikozen rekenen op wat extra energie. En omdat abrikozen in gedroogde vorm bijzonder klein en handzaam zijn, kunnen ze gemakkelijk meegenomen worden.

Gedroogde abrikozen zijn een heerlijk tussendoortje.

Ongezwavelde abrikozen

De biologische - en dus volledig onbewerkte - variant van gedroogde abrikozen, zijn de ongezwavelde abrikozen. Deze abrikozen zijn wat donkerder van kleur en zijn iets gevoeliger voor eventueel bederf als ze niet goed bewaard worden. Gedroogde ongezwavelde abrikozen bevatten net zoveel voedingsstoffen als hun gezwavelde familieleden, maar zijn dus volledig onbewerkt. Deze biologische abrikozen hebben ook een iets andere, vollere smaak, die ze tot zeer aantrekkelijke tussendoortjes maken.

Gedroogde abrikozen bewaren

Zoals gezegd gaan deze abrikozen bijzonder lang mee en zullen ze niet snel bederven. Toch is het slim om ook deze vruchten op een verantwoorde manier te bewaren, zodat je er echt het maximale uit haalt. Dit doe je door de abrikozen afgesloten te bewaren op een droge, koele en donkere plaats. Een keukenkastje is vaak een prima plek, mits de abrikozen dus in een bakje zitten waar geen lucht bij kan komen. Tevens is het belangrijk om de abrikozen niet in te vriezen, dit komt de kwaliteit zeker niet ten goede. Bewaar je de gedroogde abrikozen op de juiste manier, dan kunnen ze tot wel negen maanden goed blijven.

Gedroogde abrikozen kopen? Top Noten bezorgt snel en vers

Wil je ook genieten van de energie en de smaak die gedroogde abrikozen geven? Dan ben je bij Top Noten aan het juiste adres. Als je ze bij ons bestelt, zorgen we ervoor dat ze zo snel mogelijk verpakt worden en jouw kant opkomen. Op die manier blijven ze zo vers mogelijk en kan je snel genieten van dit geweldige tussendoortje. En of je nou kiest voor biologische gedroogde abrikozen of de gezwavelde variant, wij zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk worden bezorgd.

Gedroogd fruit nodig? Bij Top Noten ben je aan het juiste adres

Wie op zoek is naar gedroogd fruit, in welke variant dan ook, zit goed bij Top Noten. Of het nou gaat om zuidvruchten, dadels of zelfs rozijnen, wij hebben het allemaal. We zorgen er altijd voor dat de kwaliteit van het gedroogde fruit zo hoog mogelijk is, zodat je altijd kan genieten van het beste dat het gedroogde fruit te bieden heeft. En heb je vragen over ons of over onze producten? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van het beste tussendoortje, of de beste toevoeging op heerlijke gerechten.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.