Zuidvruchten

Gedroogde vruchten komen in allerlei variaties, de meest populaire varianten zijn toch wel de zuidvruchten. Deze verzamelnaam voor gedroogd fruit wordt gebruikt om vruchten te benoemen die afkomstig zijn uit het Middellandse Zeegebied. Stuk voor stuk zijn het vruchten die veel mineralen en koolhydraten bevatten en zodoende een buitengewoon lekker en verantwoord tussendoortje zijn.

Wat zijn zuidvruchten?

De naam doet al het nodige vermoeden, maar oorspronkelijk wordt onder ‘zuidvruchten’ een verzameling vruchten bedoeld die uit Zuid-Europa en Noord-Afrika afkomstig zijn. Dankzij het milde klimaat rond de Middellandse Zee groeiden daar in vroeger tijden vruchten die nergens anders te vinden waren, zoals abrikozen, pruimen, gedroogde vijgen en dadels. Tegenwoordig worden deze vruchten geïmporteerd vanuit de hele wereld en zijn ze niet alleen maar te vinden rond de Middellandse Zee. De term ‘zuidvruchten’ blijft echter wel bewaard, omdat het inmiddels een veelgebruikte manier is om deze heerlijke tussendoortjes mee aan te duiden.

Gedroogde zuidvruchten bevatten geconcentreerde mineralen en koolhydraten

Als vruchten gedroogd worden, wordt het vocht uit ze onttrokken. Dat betekent dat ze behoorlijk krimpen en uiteindelijk dus een stuk kleiner zijn. Dit maakt gedroogde zuidvruchten tot bijzonder handzame en makkelijk te eten vruchten. Hoewel een deel van de vitaminen verloren gaat in het droogproces, blijven de mineralen en koolhydraten intact. Dit zorgt ervoor dat zuidvruchten echte energiebommetjes zijn. Immers; de hoeveelheid koolhydraten en mineralen is hetzelfde, maar de ‘verpakking’ is een stuk kleiner.

Verschillende zuidvruchten voor verschillende smaken

Zuidvruchten komen dus in verschillende variaties, die eigenlijk iedereen wel kent. De rozijnen zijn misschien wel de bekendste vormen van zuidvruchten, maar ook dadels, vijgen, abrikozen en pruimen hebben al lang geleden hun weg gevonden naar ons Nederlandse eetpatroon. Daarom bieden we bij Top Noten dan ook een uitgebreide selectie zuidvruchten aan, zodat je altijd iets vindt wat goed bij je past.

Zuidvruchten kopen als tussendoortje of als toevoeging

Deze vruchten worden vaak gebruikt als geschikt tussendoortje, maar kunnen ook heel goed in allerlei gerechten verwerkt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan alle verschillende gerechten waarin dadels en vijgen gebruikt worden om die hele eigen smaak te geven. Wie ze wel liever eet als tussendoortje, kan dit ook uitstekend doen tijdens het sporten. Gedroogde zuidvruchten bevatten koolhydraten, die belangrijk zijn voor sporters. Het is dan ook niet voor niets dat er tijdens veel georganiseerde sportevenementen volop gesnoept wordt van deze zuidvruchten. Ze geven energie en zijn klein van stuk, zodat ze ook heel gemakkelijk mee te nemen zijn.

Zuidvruchten kopen doe je eenvoudig online bij Top Noten.

Zuidvruchten bestellen? Top Noten biedt een ruim assortiment

Naast het feit dat je natuurlijk bij ons aan het juiste adres bent voor noten bestellen, hebben we bij Top Noten ook een ruime keuze uit gedroogd fruit. We hebben een flink assortiment aan zuidvruchten, maar wie ook op zoek is naar andere variaties op gedroogd fruit, kan bij ons zijn hart ophalen. Denk bijvoorbeeld eens aan gedroogde banaan, bosbessen, cranberries, of zelfs gedroogde ananas, papaya of mango. Stuk voor stuk heerlijke tussendoortjes die dankzij het droogproces gemakkelijk vervoerd kunnen worden. En wie bij Top Noten bestelt, weet dat we er alles aan doen om de bestelling zo vers mogelijk bij je te laten bezorgen.

Vragen? Top Noten staat voor je klaar

Heb je vragen over het zuidvruchten kopen, of wil je graag advies over welke noten of vruchten het beste passen bij jouw wensen? Of wil je misschien weten hoe we te werk gaan na het zuidvruchten bestellen? Het mag allemaal. Wij staan voor je klaar om je te helpen met alle vragen die je maar kunt hebben, zodat je straks helemaal geïnformeerd bent en kan genieten van al het goeds dat Top Noten je te bieden heeft.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.