Pruimen

Wie op zoek is naar een heerlijk en verantwoord tussendoortje, heeft met gedroogde pruimen iets bijzonders in handen. Deze gedroogde vrucht geldt als een bijzonder verantwoorde snack, die een hoop eigenschappen bevat die goed voor je zijn. En wie graag wil profiteren van al dat goeds, is bij Top Noten aan het juiste adres. Wij versturen de pruimen zo direct na je bestelling, zodat je ze zo vers mogelijk thuisbezorgd krijgt. En dat proef je.

Gedroogde pruimen zijn gezond en lekker

Pruimen kennen we allemaal en de gedroogde variant is bijzonder gemakkelijk mee te nemen dankzij de kleine afmetingen. De pruim is familie van perziken en kersen en wordt in veel verschillende landen geproduceerd. Door ze te drogen, wordt het vocht aan de pruim onttrokken en hou je een zeer geconcentreerde vrucht over, die boordevol vitamines, mineralen en zeker ook vezels zit. Dankzij de natuurlijke fruitsuikers hebben gedroogde pruimen een lekkere, zoete smaak. Deze smaak wordt zelfs voller door het droogproces, waarmee je echt iets lekkers in huis haalt.

Wat zit er allemaal in gedroogde pruimen?

De voedingswaarde van gedroogde pruimen is uitstekend. Zo bevat het 4 mg magnesium en 5 mg calcium. Hiermee heb je met een gedroogde pruim een tiende van de dagelijkse behoefte aan calcium en zelfs een vijfde van de dagelijkse behoefte aan magnesium binnen. En hoewel de natuurlijke fruitsuiker dus zorgt voor een lekkere, zoete smaak, bevatten ze weinig calorieën. Dit maakt het bij uitstek geschikt tot een lekker en verantwoord tussendoortje, dat energie geeft en bijdraagt aan een gezonde voeding.

Gedroogde pruimen zijn een lekker en gezond tussendoortje.

Gedroogde pruimen hebben vele toepassingen

Wie gedroogde pruimen, biologisch of niet, koopt heeft dus een prima tussendoortje. Maar wist je dat je deze gedroogde vrucht ook voor vele andere toepassingen kan gebruiken? Ze kunnen namelijk zeer goed verwerkt worden in verschillende gerechten. Denk maar eens aan een stoofpot met groentes, of in combinatie met gegrild vlees op de barbecue. De zoete smaak van de gedroogde pruimen zorgt echt voor een waardevolle toevoeging aan deze gerechten en maken ze helemaal af. En vind je ze toch een beetje te droog, dan kan je ze weken in wat water. Bij dit proces komt ook wat sap vrij, wat je prima kan drinken.

Biologische gedroogde pruimen uit Bulgarije

De biologische gedroogde pruimen die we bij Top Noten in de webshop aanbieden, komen uit Bulgarije. Dit is een land dat bekendstaat om zijn uitstekende productie van pruimen en dus halen we hiermee de beste pruimen naar Nederland. De consumptie van gedroogde pruimen gaat al terug naar de Romeinse tijd, toen de vruchten uit Azië werden gehaald en in gedroogde toestand vele maanden bewaard konden worden en voor energie konden zorgen. Ook was toen al bekend dat de vrucht een laxerende werking kon hebben, wat van pas kwam bij mensen die dat nodig hadden.

Gedroogde pruimen biologisch online bestellen?

Wil je zelf ervaren hoe heerlijk deze gedroogde pruimen zijn als tussendoortje, of hoe goed ze gaan in verschillende gerechten? Bestel ze dan vandaag nog bij Top Noten. Wij zorgen ervoor dat de pruimen zo snel mogelijk verpakt worden, zodat je ze zo vers mogelijk thuisbezorgd krijgt en kan genieten van al het goeds dat ze te bieden hebben. En wie ze afgesloten, koel en droog bewaart, hoeft niet bang te zijn dat ze snel bederven. Gedroogde pruimen zonder pit kunnen makkelijk maandenlang bewaard worden, zonder dat het invloed heeft op de kwaliteit. Bestel ze dus nu en geniet van de heerlijke smaak en veelzijdigheid van gedroogde pruimen. En zoek je naar andere varianten van gedroogd fruit of juist biologische noten? Wij hebben het allemaal.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.