Vijgen

Op zoek naar een heerlijk zoet, verantwoord tussendoortje dat je ook uitstekend kan gebruiken in verschillende gerechten? Dan zijn onze vijgen net iets voor jou. Wij hebben een uitgebreid aanbod vijgen, die direct na je bestelling verpakt worden, zodat je ze zo vers mogelijk thuisbezorgd krijgt en direct kunt genieten van al het goeds dat deze heerlijke vruchten te bieden hebben.

Vijgen, al duizenden jaren een geliefd tussendoortje

Vijgen worden al vele duizenden jaren gegeten. Er zijn bewijzen dat deze vrucht al 11.000 jaar geleden werd gecultiveerd werd in de buurt van het Israëlische Jericho. Tegenwoordig groeien de vijgen voornamelijk in landen als Frankrijk en Turkije. Vijgen zijn niet alleen geschikt als tussendoortje, maar kunnen ook in allerlei verschillende gerechten gebruikt worden, die dankzij de vijgen een heel eigen smaak krijgen.

Gedroogde vijgen zijn heerlijk en verantwoord

Iedereen die wel eens een vijg heeft gehad, weet hoe lekker ze smaken. Gedroogde vijgen zijn heerlijke, kleine vruchten die barsten van de vezels. Een vijg van 20 gram bevat zo’n 2 gram aan vezels, wat een behoorlijk hoge concentratie is. Daar komt bij dat ze ook vol mineralen zitten, zoals calcium. En omdat de gedroogde vijgen bijna helemaal geen water meer bevatten, zijn ze flink gekrompen en zijn ze zeer geconcentreerd. Al deze voedingsstoffen komen dus in een kleine verpakking, die gemakkelijk meegenomen kan worden als je bijvoorbeeld gaat sporten.

Vijgen zijn een lekkere en verantwoorde snack

De veelzijdigheid van gedroogde vijgen

Als vijgen gedroogd worden, zijn ze dus een stuk kleiner en bevatten ze een hoge concentratie voedingsstoffen. Dankzij hun uitgesproken smaak, zijn ze ook buitengewoon geschikt als extra ingrediënt in bepaalde gerechten. Denk bijvoorbeeld aan vijgenjam, een pizza die bedekt is met vijgen, bepaalde taarten, vele salades en lekkere pasta’s. Al deze gerechten krijgen net even wat extra’s als je vijgen, gedroogd of niet, toevoegt. Daarom worden ze dan ook in veel recepten toegevoegd als smaakmaker. En met de hoge concentraties vezels en mineralen, is het ook nog eens een verantwoord extraatje.

Gedroogde vijgen kopen voor allerlei toepassingen

Een glaasje port, gecombineerd met een kaasplankje waar ook enkele vijgen op liggen. Het is een uitstekende manier om van de vijgen te genieten en zo zijn er vele andere combinaties mogelijk. Gedroogde vijgen zijn echter ook ideaal voor sporters die een beetje extra energie nodig hebben. Wie een stuk gaat hardlopen en ondertussen net even een beetje extra nodig heeft, kan met vijgen weinig verkeerd doen. Dankzij hun kleine afmetingen zijn ze gemakkelijk mee te nemen en met de hoge concentratie natuurlijke suikers en mineralen, worden ze snel in het bloed opgenomen, waardoor je er weer even tegenaan kan.

Biologische gedroogde vijgen kopen?

Ben je op zoek naar biologische gedroogde vijgen? Dan heeft Top Noten wat je zoekt. Wij zorgen ervoor dat de vijgen direct na je bestelling verpakt worden, zodat ze zo vers mogelijk bij je worden thuisbezorgd. En dat is belangrijk, want ook gedroogde vijgen smaken natuurlijk het beste als ze lekker vers zijn. Heb je ze eenmaal thuis, bewaar ze dan op een afgesloten, donkere en koele plek. Niet in de koelkast, maar gewoon ergens in een voorraadkast, zonder dat er lucht bij kan komen. Op die manier blijven de vijgen lekker lang lekker en kan je ze lange tijd gebruiken als tussendoortje of als toevoeging op verschillende gerechten.

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze bio vijgen, wil je de vijgen voedingswaarde weten, of wil je het verschil weten tussen kleine vijgen en grote vijgen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder en vinden het belangrijk dat je precies weet wat je kiest. Dus mochten er onzekerheden zijn, of heb je gewoon een paar specifieke vragen, dan staan onze experts voor je klaar. En wil je andere soorten van gedroogd fruit, zoals dadels en abrikozen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.