Pijnboompitten

Zoek jij pijnboompitten om jouw gerechten wat extra smaak en bite te geven? Top Noten heeft zowel biologische pijnboompitten als gewone pijnboompitten in het assortiment. Dankzij de verschillende hoeveelheden pijnboompitten die je kunt bestellen, vind je altijd wat je nodig hebt.

Waar komen de pijnboompitten van Top Noten vandaan?

Ga je biologische pijnboompitten bestellen? Dan komen jouw pijnboompitten uit Rusland. Ga je niet-biologische pijnboompitten kopen, dan komen jouw pijnboompitten uit China. Pijnboompitten komen van bepaalde dennenbomen en groeien in een kegelvrucht die tussen de houtachtige schubben van de dennenappel groeien. De dennenappels van worden geschud, waardoor de zaden vrijkomen. De zaden worden vervolgens met de hand of door een machine gepeld, waarna alleen nog de pijnboompitten overblijven.

Pijnboompitten zijn het lekkerst in:

  • Vers gemaakte pesto
  • Italiaanse pastagerechten
  • Salades

Pijnboompitten branden

Pijnboompitten worden vaak gebrand. Door pijnboompitten te branden, worden ze lekker knapperig. Dit zorgt ervoor dat pijnboompitten een lekkere bite geven aan salades. Ook helpt het branden van pijnboompitten met het versterken van de smaak. Daardoor gaan ze niet op in een lekker pastagerecht, waarin vaak veel sterke smaken samenkomen. Wil jij pijnboompitten bestellen om deze vervolgens te branden? Zorg dan dat je jouw pijnboompitten in een droge pan bakt en blijf goed op ze letten. Pijnboompitten staan erom bekend dat ze gemakkelijk aanbranden. Dit komt doordat het zo’n klein pitje is. Zet het vuur dus niet te hoog en houd jouw pijnboompitten goed in beweging.

Het verschil tussen biologische en niet-biologische pijnboompitten

Biologische pijnboompitten hebben voor veel mensen de voorkeur, maar ze zijn wel een stuk duurder dan niet-biologische pijnboompitten. Het verschil tussen wel of niet biologische pijnboompitten is dat biologische pijnboompitten zonder gebruikt van chemicaliën, antibiotica, hormonen of genetische modificatie. Ook bevatten biologische pijnboompitten geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of zoetstoffen. Dit hoeft niet te betekenen dat niet-biologische pijnboompitten dit wél bevatten, maar met biologische pijnboompitten weet je zeker dat je het product in de meest pure vorm mogelijk hebt. Wil je niet-biologische pijnboompitten kopen dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze een minder goede kwaliteit hebben of slecht voor je zijn. Alle pitten en zaden die Top Noten verkoopt, zijn van geweldige kwaliteit.

Ga je biologische pijnboompitten bestellen? Dan weet je zeker dat je bijdraagt aan een gezondere wereld. Bij het verbouwen van jouw pijnboompitten worden dan geen chemicaliën gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de bomen, planten, grond en de lucht rondom de pijnboompitten plantage. Voor veel mensen is dat de reden om te kiezen voor biologische pijnboompitten, maar er is niks mis mee om niet-biologische pijnboompitten te kopen. Deze zijn hartstikke lekker, scheelt wat geld en worden door heel de wereld verkocht.

Vertrouwd pijnboompitten kopen

Top Noten werkt al sinds 1978 om Nederland te voorzien van de lekkerste noten, zaden en pitten. Het assortiment is ondertussen flink uitgebreid met superfoods en bijvoorbeeld pijnboompitten. Dankzij deze jarenlange ervaring ben jij ervan verzekerd dat jouw pijnboompitten van de beste kwaliteit zijn en dat ze zorgzaam voor jou verpakt en verzonden zijn. Wil je nog meer dan alleen pijnboompitten bestellen, kijk dan vooral verder om te zien of er nog meer voor jou tussen ons assortiment zit. Ga jij pijnboompitten kopen? Dan zijn deze over twee dagen bij jou in huis. Bestellingen vanaf €40,- worden gratis geleverd in Nederland.

Een gratis recept met pijnboompitten van ons

Wil jij zelf heerlijke groene pesto maken met jouw verse pijnboompitten? Het is gemakkelijk om het zelf thuis te maken. Het is het beste als je een vijzel hebt, maar het kan eventueel ook met een keukenmachine.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor zo’n 100 gram groene pesto:

  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram verse basilicum met steeltjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram pijnboompitten
  • 40 milliliter extra vierge olijfolie

Pel de knoflook, brand de pijnboompitten en rasp de parmezaanse kaas. Met een keukenmachine kun je daar nu alles bij elkaar in gooien, behalve de olijfolie. Heb je een vijzel dan begin je met het persen van de knoflook, daarna voeg je langzaam maar zeker de basilicum toe. Je hebt nu een soort groen sap waar je de pijnboompitten bij doet. Als je een smeuïge massa hebt, kun je de kaas toevoegen. De olijfolie voeg je, net als bij de keukenmachine, aan het einde in kleine beetjes toe tot je de dikte hebt die je wilt. Voeg tijdens het vijzelen van de verschillende ingrediënten steeds wat grof zout toe. Bij gebruik van de keukenmachine kan dit ook al aan het begin erbij. Nu is het proeven en naar smaak nog wat meer zout toevoegen.

Zo snel en simpel heb jij lekkere, verse groene pesto gemaakt met jouw pijnboompitten van Top Noten.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.