Paranoten

Paranoten, ook wel braziliaanse noten of amazonianoten genoemd, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze groeien aan een paranotenboom en zijn het zaad van een kegelvormige, harde vrucht. Elke vrucht aan de boom bevat zo’n 10 tot 25 paranoten. Paranoten worden nagenoeg niet gekweekt op kwekerijen, maar voornamelijk in het wild verzameld. De paranotenboom groeit voornamelijk aan de oevers van de Amazone, de Rio Negro en andere grote rivieren in Zuid-Amerika. Brazilië, Peru en Bolivia zijn de grootste producten van paranoten, maar ze zijn ook te vinden in Suriname en Colombia. Onze paranoten hebben een goede herkomst en een volle smaak. Al onze paranoten zijn rauw en onbewerkt, zodat je optimaal kunt genieten van de heerlijke smaak van dit bijzondere nootje. Bestel ze snel in onze webshop.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid paranoten

De paranoot is echt superfood te noemen. Paranoten bevatten van nature onverzadigde (gezonde) vetten, eiwitten en vitaminen die onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon. Ook zijn er vele mineralen aanwezig als zink, magnesium, fosfor en calcium. Omdat ze ook veel selenium binnen zich hebben, is het belangrijk dat je niet te veel paranoten per dag consumeert. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid paranoten ligt rond de 5 a 6 stuks. Gelukkig biedt ook deze relatief beperkte hoeveelheid allerlei mogelijkheden als het gaat om het eten van paranoten. Paranoten kunnen uitstekend als tussendoortje geconsumeerd worden, maar ook eenvoudig in grotere gerechten worden verwerkt.

Aan de slag in de keuken met paranoten

Paranoten bieden een scala aan mogelijkheden in de keuken. Zo zijn deze gezonde nootjes uitstekend te verwerken in allerlei bakgerechten. Van taarten tot paranotenkoekjes, alles is mogelijk. Paranoten kunnen tevens allerlei maaltijdgerechten een eigenwijze twist geven. Strooi ze bijvoorbeeld eens door een stoofpotje, verwerk ze in een soep of salade, gebruik ze als garnering voor een pasta of vermaal de paranoten en gebruik ze als paneermiddel. Paranoten vormen daarnaast een verrijking voor ontbijtmixen en andere notenmixen, maar kunnen dankzij hun rijke en romige smaak ook uitstekend als snack gegeten worden. De mogelijkheden van dit bijzondere nootje zijn eindeloos.

Paranoten online bestellen

Paranoten vers houden

Omdat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van paranoten vrij laag is, gaat jouw voorraad paranoten langer mee. Daarom is het belangrijk dat je ze op de juiste wijze bewaard, zodat jouw paranoten lekker en vers blijven en jij er zo lang mogelijk van kunt genieten. Paranoten kun je het beste bewaren op een donkere, koele en droge plek. Bewaar de paranoten altijd in een luchtdicht bakje, zodat ze niet kunnen verschimmelen en ze geen aroma’s en geuren van andere voedingsmiddelen aan kunnen nemen. Zo kun je zo lang mogelijk gebruik maken van de voordelen van paranoten.

Jouw online notenspecialist

Wil jij noten kopen bij een online notenspecialist? Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van voeding, waardoor wij over uitgebreide kennis van noten en allerlei andere soorten voedingsmiddelen beschikken. Deze kennis helpt ons bij het selecteren van de allerbeste producten. Voordat wij producten aanbieden in onze webshop, ondergaan ze een strenge controle. Tijdens deze controle worden de producten streng gecontroleerd op smaak, herkomst en algehele kwaliteit. Door hoge eisen te stellen aan onze producten kunnen wij jou blijven garanderen dat je bij ons alleen de allerbeste producten vindt. Zo kan jij altijd zonder zorgen genieten van onze noten en andere producten.

Online paranoten kopen

Paranoten bestellen doe je eenvoudig en snel via onze webshop. Onze paranoten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en hebben een volle smaak. Ze kunnen uitstekend geconsumeerd worden als snack, maar kunnen ook door allerlei gerechten worden verwerkt. Paranoten vormen een verrijking voor elk voedingspatroon en bieden een scala aan mogelijkheden in de keuken. Ons assortiment bevat rauwe, onbewerkte paranoten, die zowel in een biologische als niet-biologische variant verkrijgbaar zijn. Bestel ze snel via onze webshop.

Biologische paranoten

Ben jij op zoek naar paranoten met een volle, pure smaak en een goede herkomst? Dan zijn onze biologische paranoten iets voor jou. Onze biologische paranoten groeien op kwekerijen waar het welzijn van mens, dier en natuur centraal staat. De aanwezigheid van de kwekerij is daarom op geen enkele wijze schadelijk voor de natuur, de mensen en de dieren in de omgeving en de kwekerij werkt er actief aan mee om de natuur in de omgeving te stimuleren en in balans te houden. Op de kwekerijen wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmatige meststoffen en na het oogsten worden de paranoten niet bewerkt met kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Door te kiezen voor biologische paranoten weet jij zeker dat de groei en het oogsten van de paranoten niet schadelijk was voor het milieu en kan jij onbezorgd genieten van deze (h)eerlijke nootjes.

Vragen?

Voor paranoten van hoge kwaliteit zit je bij ons helemaal goed. Al onze paranoten hebben een volle, natuurlijke smaak en een betrouwbare herkomst. Ons assortiment bevat niet alleen paranoten. Je kunt ook bij ons terecht voor onder andere amandelen, hazelnoten, gebrande noten en geroosterde noten. Heb je vragen over onze paranoten, wil je meer weten over onze werkwijze of ben je op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.