Spaanse Mini Vijgen

€ 3,95
Tijdelijk niet op voorraad

Product omschrijving

Spaanse vijgen

Heb jij wel eens Spaanse vijgen gegeten? Deze heerlijke vruchten staan ook wel bekend als kleine vijgen, babyvijgen of borrel vijgen. Onze vijgen Spaans zijn zacht en natuurlijk zoet van smaak. Wil jij ook gezond snacken? Dan zijn de Spaanse vijgen echt iets voor jou.

De Spaanse vijgen van Top Noten

Spaanse vijgen komen uit een regio in het zuidwesten van Spanje waar veel vijgen worden geteeld. Spaanse vijgen komen uit een mediterraan klimaat en worden geïmporteerd naar landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk en Amerika. In Spanje heten de kleine vijgjes ‘’Calabacita’’, wat pompoentje betekent. Door het kleine formaat en de gezonde eigenschappen van deze vruchten, zijn de Spaanse vijgen een uitstekend tussendoortje. Ze zijn heerlijk zacht van binnen en hebben een lekkere crunchy bite van buiten. Een ideale combinatie, en gewoon verkrijgbaar op de webshop van Top Noten.

Snacken of gewoon tussendoor

Gedroogde Spaanse vijgen zijn een gezonde optie doordat de vijgen veel koolhydraten, vezels en mineralen als kalium, natrium en mangaan bevatten. Daarnaast zijn ze heerlijk zacht en zoet van smaak waardoor ze geschikt zijn als tussendoortje, in stukjes door de kwark of bij een kaasplankje. De zoete vijgen zijn net snoepjes en door hun omvang worden ze mini vijgjes genoemd. Geschikt als borrelhapje zijn ze dus zeker.

Zolang kun je vijgen uit Spanje bewaren

De oogsttijd van de Spaanse vijgen is in augustus tot september en hebben van nature een zoete smaak. Het witte laagje wat over deze vijgen wordt gestrooid is tarwemeel. Dit zorgt ervoor dat de vijgen hun zachte structuur behouden, niet aan elkaar vastplakken en natuurlijk zodat ze langer houdbaar blijven. De mini vijgen kun je het beste in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Hierdoor blijven ze minstens 3 maanden houdbaar! Als ze dan niet allang op zijn tenminste…

Een ruim assortiment vijgen vind je bij Top Noten

Als jij wilt genieten van heerlijke vijgen, ben je bij Top Noten aan het juiste adres. Ons ruime aanbod bevat vijgen van hoge kwaliteit met een mooie, volle smaak. Naast onze mini vijgen hebben de Turkse vijgen ook een lekkere bite én vele gezonde eigenschappen. Door de zoete smaak zijn deze vijgen ook zeer geliefd bij kinderen.

Meer informatie over Spaanse vijgen?

Heb jij vragen over onze kleine vijgen of wil jij advies over één van onze andere producten? Je vind naast Spaanse vijgen bij Top Noten ook een ruim aanbod aan gedroogd fruit. gedroogd fruit is zeer geschikt als verantwoord tussendoortje en kan op elk moment van de dag worden gegeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze heerlijke dadels of zuidvruchten. Als je jouw bestelling plaatst bij Top Noten, zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk verpakt wordt. Vers en snel bezorgd, zodat jij optimaal kunt genieten van de smaak van onze producten. Neem een kijkje op onze webshop, er zit zeker iets bij voor jou!

Eigenschappen

Biologisch: Nee
ingrediënten: vijgen, rijstmeel
Land van herkomst: Spanje

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 259 kcal / 1093 kJ
Eiwitten 3,3 g
Koolhydraten 54,4 g
Waarvan suikers 47,4 g
Vetten 0,9 g
Verzadigde vetten 0,1 g
Zout 0,025 g