Bosbessen

Wie op zoek is naar gedroogd fruit en graag iets bijzonders wil, kan met bosbessen de plank eigenlijk niet misslaan. Gedroogde bessen gelden als een zeer verantwoord tussendoortje en kunnen ook uitstekend gebruikt worden in allerlei gezonde gerechten. Zo creëer je een heerlijk ontbijt door de bessen in de yoghurt te doen, bijvoorbeeld.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Het verschil tussen bosbessen en blauwe bessen

Op het eerste gezicht zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden en dus zou je zeggen dat gedroogde blauwe bessen en bosbessen gedroogd amper van elkaar verschillen. Dat is echter niet helemaal zo. Zo zijn bosbessen aanmerkelijk kleiner dan blauwe bessen en is de bosbes rood van binnen, in tegenstelling tot de blauwe bes. Gedroogde bosbessen ontstaan als het vocht uit de bes wordt onttrokken. Hiermee maak je kleine, maar bijzonder geconcentreerde energiebommetjes, die je heerlijk als snack kunt gebruiken, maar ook kunt toevoegen aan diverse gerechten. De bosbes geeft het gerecht dan een heel eigen smaak, die je alleen met de toevoeging van dit ingrediënt kan bereiken.

Gedroogde bosbessen zijn ideaal voor (duur)sporters

Als fruit gedroogd wordt, krimpt het. Echter, de energie die aanwezig is in het fruit neemt niet af en dit zorgt ervoor dat je een zeer geconcentreerde ‘verpakking’ krijgt van allerlei vezels, vitaminen en mineralen. Dit is bij de gedroogde rode bessen niet anders en daarom worden ze vaak gebruikt door (duur)sporters als kleine boost onderweg. De natuurlijke suikers in de gedroogde bosbessen worden namelijk snel opgenomen, wat zorgt voor hernieuwde energie. En omdat ze zo klein zijn, zijn de gedroogde bosbessen makkelijk mee te nemen in de achterzak van een fietstrui, of bij het hardlopen.

Bosbessen als verantwoord en veelzijdig tussendoortje

Wie dus behoefte heeft aan een verantwoorde snack, heeft met gedroogde bessen echt iets bijzonders in huis. Deze bessen zitten namelijk vol met voedingsstoffen, zoals vezels, vitamine B en mineralen. Dit maakt ze dus ook bijzonder geschikt om te dienen als extra ingrediënt bij verschillende gerechten. Neem bijvoorbeeld een bakje kwark als ontbijt. Wie hier wat gedroogde bessen in gooit, heeft opeens een ontbijt dat een stuk meer smaak heeft en ook nog eens de nodige energie geeft. Rode gedroogde bessen kunnen ook uitstekend gebruikt worden in een cake, doen het uitstekend in cupcakes en er kunnen ook zeer goed flapjacks mee gemaakt worden. En wie dan weer op zoek is naar een ideale snack voor tijdens het sporten, kan met flapjacks niet mis gaan.

Gedroogde bosbessen zijn lekker en gezond.

Gedroogde bessen kopen? Top Noten staat voor kwaliteit

Bij Top Noten hebben we een ruime keuze uit diverse soorten gedroogd fruit. Dus wie gedroogde bosbessen wil kopen, is bij ons natuurlijk aan het juiste adres. We vinden het belangrijk dat onze klanten hun producten zo vers mogelijk thuisbezorgd krijgen en dus zorgen we ervoor dat we direct in actie komen na je bestelling. De gedroogde bessen worden gelijk verpakt en opgestuurd, zodat je ze zo vers mogelijk krijgt thuisbezorgd. Op die manier geniet je optimaal van de heerlijke smaak van deze bessen.

Een ruim aanbod gedroogd fruit bij Top Noten

Gedroogd fruit komt natuurlijk in allerlei varianten en bij Top Noten proberen we ons aanbod zo ruim mogelijk te houden. Dat betekent dat je bij ons terecht kan voor de bekende gedroogde abrikozen of pruimen, maar wie zoekt naar iets wat echt even anders dan anders is, heeft eveneens voldoende keus. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde ananas, gedroogde papaya of gedroogde mango. Stuk voor stuk wat meer exotische vruchten, die in gedroogde variant ook weer een heel eigen smaak hebben en op allerlei manieren genuttigd kunnen worden.

Gedroogde bosbessen kopen? Neem contact met ons op voor vragen

Wil je gedroogde bosbessen kopen, maar heb je vragen over je bestelling, of wil je weten wat er nog meer goed bij kan passen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder, zodat je precies datgene in huis haalt dat het beste past bij je wensen.

iDeal Bancontact Vooraf overmaken PostNL
© Topnoten | Magento webshop realisatie door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.